OFERTA
WIGILIJNA
2019

Trattoria Casa Mia & Mood Cafe


MENU WIGILIJNE nr 1

Przystawki
  • Śledź w dwóch smakach
  • w śmietanie z cebulką i jabłkiem
  • tradycyjny w oleju z cebulką i kiszonym ogórkiem
  • Tatar z wędzonego pstrąga z piklami i suszonymi pomidorami
  • Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami
Zupa
  • Wigilijna zupa grzybowa z łazankami
Dania główne
  • Grillowana polędwiczka wieprzowa w sosie z grzybów leśnych na karmelizowanych buraczkach z kaszą pęczak aromatyzowaną rozmarynem
  • Pieczony filet z łososia z sosem cytrynowym na liściach blanszowanego szpinaku podawany z puree ziemniaczano marchewkowym
Deser
  • Świąteczny sernik z sosem piernikowym
Napoje
  • Woda mineralna niegazowana w dzbankach, sok, kawa, herbata

MENU WIGILIJNE nr 2

Przystawki
  • Śledzie w trzech smakach
  • korzenny w pomidorach z cebulką i rodzynkami
  • z konfiturą żurawinową
  • tradycyjny w oleju z cebulką i kiszonym ogórkiem
  • Pstrąg w galarecie
  • Świąteczny pasztet z dziczyzny z sosem Cumberland i karmelizowanymi wiśniami z nutą cynamonu
  • Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami
Zupa
  • Barszcz czerwony z wigilijnymi uszkami
Dania główne
  • Pieczona noga z kaczki na musie jabłkowo tymiankowy z domowymi kopytkami i karmelizowaną dynią
  • Filet z dorsza w sosie z grzybów leśnych podawany na puree ziemniaczano makowym z nuta przypraw korzennych i fasolką szparagową
Deser
  • Beza cynamonowa przekładana delikatnym kremem z mascarpone, bakaliami i słonym karmelem
Napoje
  • Woda mineralna niegazowana w dzbankach, sok, kawa, herbata

MENU WIGILIJNE nr3

Przystawki
  • Śledzie w czterech smakach
  • w śmietanie z cebulką i jabłkiem
  • w occie winnym z ziołami
  • korzenny w pomidorach z cebulą i rodzynkami
  • tradycyjny w oleju z cebulką i kiszonym ogórkiem
  • Tatar z łososia z awokado, prażonym sezamem i miodem akacjowym
  • Świąteczny pasztet z dziczyzny z sosem Cumberland i karmelizowanymi wiśniami z nutą cynamonu
  • Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami
Zupa
  • Krem z grzybów leśnych z pianką truflową
Danie główne
  • Szynka glazurowana konfiturą z jarzębiny z ziemniaki gratine podawana z pieczonymi warzywami
  • Łosoś marynowany w przyprawach korzennych z karmelizowaną cebulką i jabłkami na puree z ciecierzycy i grzybów leśnych
Deser
  • Piernikowe tiramisu
Napoje
  • Woda mineralna niegazowana w dzbankach, sok, kawa, herbata