OFERTA
WIGILIJNA
2019
Trattoria Casa Mia & Mood Cafe
MENU WIGILIJNE nr 1
Przystawki
- Śledź w dwóch smakach
- w śmietanie z cebulką i jabłkiem
- tradycyjny w oleju z cebulką i kiszonym ogórkiem
- Tatar z wędzonego pstrąga z piklami i suszonymi pomidorami
- Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami
Zupa
- Wigilijna zupa grzybowa z łazankami
Dania główne
- Grillowana polędwiczka wieprzowa w sosie z grzybów leśnych na karmelizowanych buraczkach z kaszą pęczak aromatyzowaną rozmarynem
- Pieczony filet z łososia z sosem cytrynowym na liściach blanszowanego szpinaku podawany z puree ziemniaczano marchewkowym
Deser
- Świąteczny sernik z sosem piernikowym
Napoje
- Woda mineralna niegazowana w dzbankach, sok, kawa, herbata
MENU WIGILIJNE nr 2
Przystawki
- Śledzie w trzech smakach
- korzenny w pomidorach z cebulką i rodzynkami
- z konfiturą żurawinową
- tradycyjny w oleju z cebulką i kiszonym ogórkiem
- Pstrąg w galarecie
- Świąteczny pasztet z dziczyzny z sosem Cumberland i karmelizowanymi wiśniami z nutą cynamonu
- Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami
Zupa
- Barszcz czerwony z wigilijnymi uszkami
Dania główne
- Pieczona noga z kaczki na musie jabłkowo tymiankowy z domowymi kopytkami i karmelizowaną dynią
- Filet z dorsza w sosie z grzybów leśnych podawany na puree ziemniaczano makowym z nuta przypraw korzennych i fasolką szparagową
Deser
- Beza cynamonowa przekładana delikatnym kremem z mascarpone, bakaliami i słonym karmelem
Napoje
- Woda mineralna niegazowana w dzbankach, sok, kawa, herbata
MENU WIGILIJNE nr3
Przystawki
- Śledzie w czterech smakach
- w śmietanie z cebulką i jabłkiem
- w occie winnym z ziołami
- korzenny w pomidorach z cebulą i rodzynkami
- tradycyjny w oleju z cebulką i kiszonym ogórkiem
- Tatar z łososia z awokado, prażonym sezamem i miodem akacjowym
- Świąteczny pasztet z dziczyzny z sosem Cumberland i karmelizowanymi wiśniami z nutą cynamonu
- Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami
Zupa
- Krem z grzybów leśnych z pianką truflową
Danie główne
- Szynka glazurowana konfiturą z jarzębiny z ziemniaki gratine podawana z pieczonymi warzywami
- Łosoś marynowany w przyprawach korzennych z karmelizowaną cebulką i jabłkami na puree z ciecierzycy i grzybów leśnych
Deser
- Piernikowe tiramisu
Napoje
- Woda mineralna niegazowana w dzbankach, sok, kawa, herbata